Home > Projecten > Parkeergarage H.J. Van Heek in Enschede

Parkeergarage H.J. Van Heek in Enschede

E4 Parkeren heeft op verzoek van Gemeente Enschede de voetgangersbeleving van Parkeergarage H.J. Van Heek onder het Van Heekplein doorgelicht. De grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland bevat meerdere uitgangen die bezoekers richting het centrum leiden.

De vorige verwijzing was georiënteerd op namen van de gebouwen en centrumdelen die alleen door de plaatselijke bevolking te herkennen was. Door toevoeging van het parkeren voor het ziekenhuis, en veel bezoekers van buiten Enschede, was het voor de parkerende bezoekers niet duidelijk waar men zich bevond.

E4 Parkeren heeft op basis van het probleem en de doorlichting een passend advies geschreven voor de gemeente en de opdracht in meerdere faseringen uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden uit:

  • Verwijderen oude verwijzingen;
  • Ontwerpen en aanbrengen van duidelijke verlichte betaalautomaat aanduidingen;
  • Ontwerpen en aanbrengen van 2 calamiteiten lichtkranten bij de ingangen ‘Oost’ en ‘Zuid’ in de garage;
  • Ontwerpen en aanbrengen van diverse verlichte route aanduidingsborden.

Na het uitvoeren van Fase 1 heeft E4 Parkeren ook Fase 2 uitgevoerd bij de Parkeergarage H.J. Van Heek in Enschede.

Ondanks uitlichting van de huidige verwijsborden is het voor de parkeerende bezoeker lastig om de betalautomaten te vinden. Hier werden veel vragen over gesteld door de bezoekers. E4 Parkeren heeft de oplossing gevonden in het plaatsten van verlichte kubussen boven de betaalautomaten.

Door de speciale uitlichting van de kubussen met een felle kleurstelling, zijn nu op grote afstand de betaalautomaten te vinden. In combinatie met de aangepaste route aanduiding is het voor bezoekers nu gemakkelijker de juiste weg in de parkeergarage te vinden.

074 349 06 62