Home > Projecten > Parkeergarage Duinhal

In het hart van DUIN

Aan het IJmeer in Almere vind je DUIN. Wonen, werken en sporten in een duinlandschap, aan het strand en vlakbij Amsterdam. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van supermarkt, tot restaurants en een theater. Het Duinplein wordt het centrale hart van Duin en aan dit plein vind je de Duinhal, waar ook een parkeergarage is gebouwd in 2 bouwlagen. Deze garage is gebouwd door Koopmans, in opdracht van Amvest en wordt door InPublic gefaciliteerd. E4 heeft de opdracht gekregen om het bebordingsplan te ontwerpen en de parkeergarage volledig in te richten.

De parkeergarage bestaat uit in totaal 874 parkeerplekken, waarbij de bewoners van de 4 woontorens hun auto kunnen parkeren en daarnaast zijn er 417 openbare parkeerplekken. Ook vindt men er 15 zogenaamde MIVA-plekken, bedoeld voor mensen die beschikken over een invalidenparkeerkaart. De constructieve kolommen die nodig zijn voor de woontorens staan niet allemaal op de meest gunstige positie, daarom hebben wij deze voorzien van beschermkussen in opvallende kleur met reflectiestrook, toch geeft het minimale gebruik van deze pilaren en een goede verlichting overzicht en versterkt het gevoel van veiligheid. De parkeergarage is volledig verlicht met ledlampen, welke maar op 10 tot 20% procent branden en bij beweging overgaan naar 50%, dit om energie te besparen. Bezoekers kunnen betaald parkeren om de commerciële voorzieningen op de begaande grond te bezoeken of naar het strand gaan.

E4 parkeren heeft de verlichte naam aan de gevel gerealiseerd, net als het leveren van de 42 inch digitale informatieschermen. Ook de algehele signing van de parkeergarage is van de hand van E4 parkeren en realisatie. De belijning is als separate opdracht verstrekt aan ons partnerbedrijf Geerdink Markeringen en de vloercoating aan ons partnerbedrijf Qlick-Technofloor, een mooie samenwerking die door de korte lijnen geweldig op elkaar is afgestemd. Fase 1 is nu afgerond en Fase 2 zal voor het nieuwe jaar worden gerealiseerd. Hierbij alvast een impressie van fase 1 en hier zijn we best wel heel erg trots op!

074 349 06 62