Home > Projecten > Annie M.G. Schmidt in Dieren

Schoolomgeving Annie M.G. Schmidt in Dieren

In samenwerking met Beweeg Wijs en Project Wijs hebben wij, E4 Realisatie, de transformatie van het schoolplein van de Openbare basisschool Annie M.G. Schmidt in Dieren mogen verzorgen.

Samen met de school hebben we gekeken naar de mogelijkheden binnen het beschikbare budget en hierop volgend de ‘Beweeg Wijs educatie’ elementen vastgesteld en het straatwerk aangepast naar het nieuwe ontwerp van Project Wijs. In de vrijgekomen ruimte is nieuw gras gezaaid en een plek voor de nog aan te brengen schommel gecreëerd.

Om de verdere verandering van het plein mogelijk te maken is een deel van het gras verwijderd, evenals de prikkelstruiken in de groenperken. De school heeft zelf, met behulp van de ouders en vrijwilligers, de perken die blijven bestaan gesnoeid en opgeschoond.

Om nog meer ruimte voor groen te verkrijgen is het toegangshek verplaatst. In de perken hebben we een wildbloeisel gezaaid en is er Buddleja davidii, de zogenoemde vlinderstruik in diverse kleuren gepoot, zodat de insecten zich kunnen uitleven.

Er zijn diverse survivalparcoursen aangelegd en er is een supermooi theater c.q. buitenklas gemaakt van houten balken. Daarnaast is er een Rekenvierkant aangelegd en volgens is het plein voorzien van nieuwe belijning volgens het educatieprogramma van Beweeg Wijs.

074 349 06 62