Home > Projecten > Annie M.G. Schmidt in Dieren

Schoolomgeving Annie M.G. Schmidt in Dieren

In samenwerking met Beweeg Wijs en Project Wijs hebben wij, E4 Realisatie, de transformatie van het schoolplein van de Openbare basisschool Annie M.G. Schmidt in Dieren mogen verzorgen.

Samen met de school hebben we gekeken naar de mogelijkheden binnen het beschikbare budget en hierop volgend de ‘Beweeg Wijs educatie’ elementen vastgesteld en het straatwerk aangepast naar het nieuwe ontwerp van Project Wijs. In de vrijgekomen ruimte is nieuw gras gezaaid en een plek voor de nog aan te brengen schommel gecreëerd.

Om de verdere verandering van het plein mogelijk te maken is een deel van het gras verwijderd, evenals de prikkelstruiken in de groenperken. De school heeft zelf, met behulp van de ouders en vrijwilligers, de perken die blijven bestaan gesnoeid en opgeschoond.

Om nog meer ruimte voor groen te verkrijgen is het toegangshek verplaatst. In de perken hebben we een wildbloeisel gezaaid en is er Buddleja davidii, de zogenoemde vlinderstruik in diverse kleuren gepoot, zodat de insecten zich kunnen uitleven.

Er zijn diverse survivalparcoursen aangelegd en er is een supermooi theater c.q. buitenklas gemaakt van houten balken. Daarnaast is er een Rekenvierkant aangelegd en volgens is het plein voorzien van nieuwe belijning volgens het educatieprogramma van Beweeg Wijs.

Home > Projecten > Schoolomgeving Sterrenpallet Eibergen

Schoolomgeving Sterrenpallet Eibergen

In samenwerking met Beweeg Wijs en Project Wijs hebben wij, E4 Realisatie, de inrichting van het schoolplein van de Openbare basisschool Sterrempallet in Eibergen mogen verzorgen. OBS Sterrenpallet is naar een gerenoveerde school, voormalig MBO gebouw, verhuist en is ontstaan uit een fusie van twee scholen.

Het buitenterrein dat beschikbaar kwam is samen met Project Wijs ontworpen tot een dynamische schoolomgeving. Het groen is door de gemeente aangelegd want het schoolplein is deels in eigendom van de gemeente maar in goede harmonie tot één geheel samengevoegd. Er zijn diverse survivalparcoursen aangelegd en er is een supermooi theater c.q. buitenklas gemaakt van tegels en ander restmateriaal van het oude schoolplein.

Daarnaast zijn er twee Rekenvierkanten aangelegd en volgens is het plein voorzien van nieuwe belijning volgens het educatieprogramma van Beweeg Wijs. De wens van de school is nog een groot survival parcours op de heuvel te intrigeren.

Home > Projecten > Inrichting IKC Beneden Leeuwen

Inrichting IKC Beneden Leeuwen

E4 Realisatie heeft in nauw samenwerkingsverband met Beweeg Wijs en Project Wijs voor IKC Beneden Leeuwen een ontzettend uitdagend nieuwe schoolomgeving mogen inrichten. Project Wijs heeft de prachtige omgeving ontworpen en het naastgelegen park, welke door de gemeente is aangelegd, hierin mooi laten overvloeien.

Er zijn twee natuurlijke speelvlakken aangelegd, die door zowel de boven- als onderbouw te gebruiken zijn. Voor de onderbouw is een balansparcours gerealiseerd en een mooi robinia houten speelhuisje geplaatst en de bovenbouw kan zich vermaken in een meer uitdagend survivalparcours. Deze is gecreëerd door onder andere gebruik te maken van de al bestaande speeltoestellen die afkomstig waren van de oude schoolomgeving. De schoolomgeving zelf is ingericht met onderdelen uit de Beweeg Wijs structuur, inclusief rekenplein en verkeersplein. Voor de kinderen valt er dus weer genoeg te ontdekken. Beweeg Wijs, Project Wijs en e4 Realisatie wenst Kindcentrum Beneden Leeuwen heel veel (speel)plezier met deze prachtige schoolomgeving.

Home > Projecten > Ichtus school te Hoorn

Ichtus school te Hoorn

Voor onze klant, Beweeg Wijs en Project Wijs hebben wij het schoolplein opnieuw ingericht en voorzien van twee varianten van rekenpleinen, nieuwe zandbakken en belijningen conform het beweegwijs concept.

Home > Projecten > Basisschool Honesch in Haaksbergen

Basisschool Honesch in Haaksbergen

In opdracht van Basisschool Honesch hebben wij in samenwerking met Project Wijs het schoolplein omgebouwd naar het Beweeg Wijs-concept. Het schoolplein is voorzien van belijning, rekenpleinen, pannakooi, insectenhotel en moestuinbakken. De groenstroken zijn aangepakt naar leefbare groene zone ’s met Slacklines en een klimnet. Daarnaast is het tegelwerk herzien en door middel van glooiende randen natuurlijk aangelegd. Diverse speeltoestellen moesten hierdoor verplaatst worden. Daarnaast heeft Hacron Groen de natuurlijke speelelementen voor haar rekening genomen waaronder het balansparcours, de stappalen en het theater.

Home > Projecten > Emmaschool te Winterswijk

Emmaschool te Winterswijk

Home > Projecten > Belijning Alferinkschool in Neede

Belijning Alferinkschool in Neede

Na 4 jaar intensief gebruik door enthousiaste kinderen op het schoolplein van de Alferinkschool in Neede, zijn de kleuren en lijnen vervaagd. In overleg met de opdrachtgever een plan opgezet hoe en op welke manier wij het schoolplein optimaal kunnen inrichten voor spelende kinderen. Uiteindelijk hebben wij in samenwerking met Beweeg Wijs en Project Wijs het schoolplein voorzien van nieuwe belijning en markering.

Home > Projecten > Belijning Basisschool Herderschee in Utrecht

Belijning Basisschool Herderschee in Utrecht

In Utrecht hebben wij in samenwerking met Beweeg Wijs en Project Wijs de Basisschool ‘Herderschee’ voorzien van nieuw belijnde speelterreinen. De kids zijn er heel erg blij mee, eveneens de opdrachtgever. Een geslaagde samenwerking met onze partner uit Neede.

Home > Projecten > Basisschool De Boomgaard in Utrecht

Basisschool De Boomgaard in Utrecht

In het samenwerkingsverband tussen Project Wijs en E4 Parkeren is basisschool “de Boomgaard”, in Utrecht voorzien van belijning volgens het Beweeg Wijs concept.

Home > Projecten > Basisschool de Piramide te Utrecht

Basisschool de Piramide te Utrecht

Basisschool de Piramide in Utrecht is na een totale metamorfose omgebouwd van een gesloten schoolplein naar een openbare buurtplein. Beweeg Wijs heeft hierin een belangrijke bijdrage gehad. E4 Parkeren heeft de belijning volgens het Beweeg Wijs concept aangebracht.

074 349 06 62